tisdag 14 februari 2017

Det finns inga halva förpackningar

Halvvägs in i februari och än så länge ett felfritt flöde av matlådor, noll luncher ute i år. Känner mig starkt motiverad att fortsätta på det spåret. En tumregel som hjälper vid tillverkningen av dessa matlådor är principen att det finns inga halva förpackningar. Öppnas det en förpackning med fetaost så används hela, grönsaker åker inte in halverade i kylskåpet och vilket protein det nu blir för dagen används upp. 

Fyll upp ugnsplåtar, grytor och stekpannor när det väl lagas. Det blir så mycket enklare att få ihop matlådorna och i bästa fall en buffert av dem då. Håll det billigt i affären men ös på hemma.

Utöver det såg jag att Tim Ferriss intervju med Mr. Money Mustache precis dök upp i min podcast-app. The Tim Ferris Show heter podcasten och det är ett mustigt avsnitt på 1 timme och 51 minuter. Blir till att lyssna i morgon!

Kvällens ihopkok: Grönsaker i ugn (potatis, sötpotatis, rödbetor, morot, vitlök och röd chili). Serveras med blandade bönor, mache-sallad och fetaost plus en citronpeppar-yoghurt.

2 kommentarer:

  1. Jepp, ett bra sätt att aldrig missa en lunchlåda.

    Jag har alltid 4-5 lådor i frysen att ta av vid behov. Vissa rätter är ju bättre än andra att frysa in och lasagne är en solklar favorit!

    SvaraRadera